SPEK opent expositie CORONA in Teerkamer Woudrichem

Op zaterdag 18 november om 16.00 uur opent de Stichting Podium Experimentele Kunst in de Teerkamer in Woudrichem de expositie CORONA door beeldend kunstenaar Chris Mudde. Deze Rotterdamse kunstenaar presenteert tekeningen, schilderijen en sculpturen. CORONA omvat een diversiteit van werken op de grens van figuratief en abstract en laat het mysterie zien van het opdoemen, verschijnen en verdwijnen.

De titel CORONA verwijst naar het schijnsel, aura of stralenkrans rondom de zon, dat pas zichtbaar wordt bij een totale zonsverduistering. Die verduistering is nodig om het licht zichtbaar te maken. Zonder duister geen licht. Deze schijnbare tegenstelling komt tot uitdrukking in de kunstwerken van deze expositie.

Chris Mudde (1973) verruilde een korte loopbaan als tuin- en landschapsarchitect voor de studie autonome beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn achtergrond als architect is bepalend voor het ruimtelijke karakter van zijn werk. Inhoudelijk laat Chris Mudde zich inspireren door Egyptische kunst, oude iconen, rituele gebruiksvoorwerpen, en door kunstenaars als Anish Kapoor, Alberto Giacometti en Richard Serra.

De kunstwerken van de expositie CORONA zijn te koop voor publiek. Werk van Chris Mudde is ook te zien in Showroom MAMA aan de Witte de Withstraat in Rotterdam in de groepstentoonstelling “Positioning System” vanaf 1 december.

Chris Mudde: CORONA
SPEK podium voor Experimentele kunst, Vissersdijk 53a, Woudrichem, ingang Rijkswal, trap op naar Teerkamer.
Openingstijden: zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur, tot en met 10 december 2006