TUNNEL /   FOTO'S

“Tunnel” is een bouwwerk van baksteen, onderdeel van de tentoonstelling “De Bouwplaats” in Villa Zebra in Rotterdam. Dit bouwwerk is door Chris Mudde “live” gebouwd tijdens de opening van deze tentoonstelling op vrijdag 12 juni 2009. Hij werd hierbij vergezeld door een groep kinderen, die met houten blokken aan de slag gingen. "Tunnel" is in Villa Zebra te zien tot en met 6 september 2009.

“De Bouwplaats” is een educatieve doe-tentoonstelling over bouwen, bouwkunst, architectuur en gebouwde kunst. In de tentoonstellingszaal zijn vier verschillende bouwplaatsen ingericht waar kinderen met diverse materialen kunnen bouwen. “Tunnel” staat in de bouwplaats waar met houten blokken wordt gebouwd.

Voordat kinderen aan de slag gaan in ‘De Bouwplaats’ ontmoeten ze de ‘Bouwopzichter’. Die vertelt de kinderen meer over de tentoonstelling en hoe te beginnen. Aan de hand van filmpjes en foto’s kunnen bezoekers zich verbazen over uiteenlopende gebouwen en constructies. De werken van kunstenaars en architecten dienen als inspiratiebron. Kinderen gaan met een bouwhesje vol ideeën aan de slag. Zij kunnen alleen gaan bouwen, maar ook met elkaar of met hun ouders.